Aardige vrouwen en rechtlijnige mannen

Geschreven door Joke ElZiam Nootebos

Beide energieën manifesteren zich nu vaak in ongezond sterke, (collectieve) vormen, vooral als we geconfronteerd worden met onze verwonding. De vrouwelijke wond is die van zich niet geliefd of niet verbonden te voelen en geen "aanwezigheid" van de man (of het mannelijke in de vrouw) te merken.

Liefde, verbinding.jpgDe eonen oude mannelijke wond is die van zich niet gewaardeerd voelen. Als zijn wond opspeelt, wordt de mannelijke energie ongevoelig en verhard. Hij wordt te rationeel en vaak op geld, ambitie, positie en prestatie gericht. Hij houdt zich voornamelijk bezig met zichzelf en zijn eigen (afgescheiden) doelen en ideeën. Tijdens seks kan hij gehaast zijn en egoïstisch. Als de innerlijke man van de vrouw de boel begint te domineren, verhard zij en hamert ze op alles wat fout gaat of wat ze van hem nodig heeft, maar niet krijgt.

Eenheid

De vrouwelijke energie (zachtheid, gevoel, intuïtie, overgave, niet-weten, binnenwereld, zorgzaamheid voor de groep) is eeuwenlang onderdrukt en ondergewaardeerd geweest. Mannelijke energie (ratio, doelen, licht, strategie, inzicht, naar de buitenwereld gericht) is de norm geworden. Maar de vrouwelijke energie komt steeds meer beschikbaar en de opdracht is nu, voor zowel vrouwen als mannen, om haar lief te hebben, te eren en te belichamen, zodat ook de mannelijke energie weer zijn plek kan innemen naast haar, als de ‘loving presence’ die hij is, naast zijn vrouw dus en naast zijn eigen kwetsbare binnenkant. Alleen zijn eigen kop of doel volgen lukt niet meer in de nieuwe wereld en hetzelfde geldt voor haar om niet alleen liefde, aandacht, innerlijke wijsheid of harmonie te willen van de omgeving. Beiden willen namelijk maar één ding: elkaar ontmoeten, heel, één en gelukkig zijn!

 

Tips ter ondersteuning:

voorzijde boek joke.jpg

Elohim Bio Krachtplaats tinctuur: Tweelingstraal - innerlijk Heilig Huwelijk

Workshop: Geheelde relaties en seksualiteit, mannelijkheid en vrouwelijkheid op diepgaand zielsniveau

Boekje: Goddelijke intimiteit, seksualiteit en tweelingstraal relaties
Door Joke ElZiam Nootebos, redactie Annelies Brakel. Online te bestellen.


Auteursrechten
De auteursrechten op deze tekst zijn voorbehouden.

Volg ons op:

 Facebook  Youtube  Linkedin